Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Nauti jalkapallon Euroopan mestaruuskisoista

Nauti jalkapallon Euroopan mestaruuskisoista

Mestarin tie 

Jalkapallon Eurooppan mestaruuskisat pidetään kesäkuun 12. ja 12. heinäkuuta välisenä aikana ja sen 60-vuotista historiaa juhlitaan pelaamalla 12 kaupungissa 12 eri Euroopan maassa kesällä 2020. Jalkapallon Euroopan mestaruuskilpailuihin pidetään joka neljäs vuosi. Turnauksen ajoitus on jalkapallofanien ja vedonlyöjien mieleen, sillä turnaus pidetään MM-kisojen välissä. Turnaus kestää 2016 Ranskan kisojen tapaan kuukauden ja Portugali on kisojen puolustava mestari. Olosuhteet ovat ainutlaatuiset vuonna 2020 ja 55 UEFA: n eurooppalaista joukkuetta, mukaan lukien ne 12 maata, joiden on määrä järjestää otteluita, joutuvat kilpailemaan turnauksen 24:stä paikasta karsinnoissa. Tämä tarkoittaa sitä, että isäntäkaupunkien on myös mahdollista pudota finaaliturnauksesta. Karsintavaiheet järjestetään maaliskuussa 2019 ja niiden on määrä päättyä marraskuussa 2019. Karsinnoista selviää 20 24:stä kisajoukkuesta kun taas loput neljä kisapaikkaa jaetaan Uefa Nations League - Kansainliigan finaaleihin perustuen, joissa kummankin ryhmän kaksi parasta joukkuetta saavat paikan Euroopan mestaruuskisoissa.

Turnaus pelataan kuudessa neljän joukkueen lohkossa. Joukkueet pelaavat ryhmänsä jokaista joukkuetta vastaan kerran, mikä tekee kullekin joukkueelle yhteensä kolme lohkovaiheen peliä ja kunkin lohkon kaksi parasta joukkuetta etenevät neljän muun joukkueen lisäksi 16 parhaan joukkoon. Seuraavassa vaiheessa on kyse suorasta pudotuspelistä, jossa häviävät joukkueet lähtevät kotiin. Tässä vaiheessa tasapelin koittaessa pelataan kaksi 15 minuutin jatkoaikaa. Mikäli ratkaisua ei jatkoajan jälkeen saada toteutetaan rangaistuspotkukilpailu. Turnaus kestää siis kuukauden, koska lohkovaihe piteni vuonna 2016 tehdyn muutoksen johdosta, jolloin päätettiin kasvattaa osallistujamaiden lukumäärä 24:n joukkueeseen. Tämä on oikeastaan hyvä uudistus vedonlyöjille, sillä se mm. antaa paljon aikaa selvittää joukkueiden voimasuhteita.

Pelimiehen eväät

Kisojen pituuden johdosta lohkovaiheessa ei kannata kiirehtiä lyömään vetoja. Varsinkin kokemattomien vedonlyöjien kannattaa rauhassa tarkkailla voimasuhteiden muodostumista ja miettiä joidenkin yllätysten hakemista pienemmillä panostuksilla. Kisojen alussa nähdään usein suurimmat yllätykset, kun myöhemmin taas ottelut ovat tasaväkisempiä ja huippujoukkueiden peli on jo hioutunut paremmaksi. Lohkovaiheessa avainpelaajien kunnon ja joukkuehengen arvioiminen auttaa tekemään parempia vetoja. Voi olla hyödyllistä myös tutustua maiden aiempien kohtaamisten tuloksiin. Markkinoilla on myös suosikkijoukkueita joita arvostetaan liikaa ja näitä vastaa lyöminen voi kannattaa varsinkin lohkovaiheessa. Näihin joukkueisiin kuuluvat ns. kestosuosikit joilla on paljon intohimoisia faneja ja suosittuja pelaajatähtiä.  Pelikassasta on tärkeää pitää huolta sillä se on vedonlyöjän tärkein työkalu. Se onnistuu mm. panostamalla vain pieni osa yhteen pelikohteeseen, joka pienentää tappion riskiä per ottelu. Luotettavan vedonvälittäjän kuten MrGreen https://www.mrgreen.com/fi/vedonlyonti käyttäminen takaa, että rahat ovat turvassa ja ne voi myös kotiuttaa ilman rajoituksia. Tunteiden hallinta on vedonlyöjän avaintaitoja mikäli tarkoituksena on tehdä voittoa lyömällä vetoa. Tunteet voivat tulla peliin mikäli oma suosikkijoukkue on kentällä. Tällöin analyyttinen lähestymistapa auttaa arvioimaan pelikohdetta ja pitämään panoskoko suunnitellun maltillisena. Pelikohteita jalkapallon Euroopan mestaruuskisoista löytyy jokaisen makuun. Voi lyödä vetoa kisojen voittajasta, lohkojen voittajista tai lohkovaiheesta jatkoon menijöitä. Jatkoon menevät siis lohkojen kaksi parasta ja neljä parasta lohkoissa kolmanneksi sijoittunutta. Luonnollisesti vetoa pääsee lyömään otteluiden tuloksesta ja kisojen maalikuninkaasta.

Valmiina voittamaan 

Taustatyön tekemisen voi aloittaa jo seuraamalla tarkasti joukkueiden suorituksia karsinnoissa. Urheilumedioita seuraamalla saa lisätietoa joukkueiden tilanteesta. Mikä on avainpelaajien terveystilanne ja pelikunto tai minkälaiselta joukkuehenki vaikuttaa sekä mitä valmentajan kertovat joukkueiden tilanteista. Google translator auttaa lukemaan kansallisten medioiden uutisointia joukkueista ja Googlen ilmaisella hälytyspalvelulla voi tilata suoraan sähköpostiin ilmoitukset halutuista aiheista ja pelaajista julkaistuista jutuista.

Lopulta on hyvä muistaa, että kovimmatkin ammattivedonlyöjät voivat kokea pitkiä tappioputkia vaikka he olisivat lyöneet kannattavia vetoja. Eli vaikka yksien kisojen vedot menevät penkin alle lyödyt vedot voivat olla siitä huolimatta hyviä.


Takaisin edelliselle sivulle
Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Valtakunnallisista jalkapallosarjoista Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan kauden 2020 aloitus ja pelitapa ovat olleet selvillä jo jonkin aikaa ja nyt myös Miesten Ykkösen ja Kakkosen sekä Naisten Ykkösen osalta asioissa on päästy ratkaisuun.

Lue lisää
Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliigan hallitus kokoontuu nyt viikoittain ja seuraa tiiviisti tilannetta. Veikkausliiga 2020 käynnistyy pian sen jälkeen, kun yleisötapahtumia on jälleen mahdollista järjestää.

Lue lisää
Veikkausliigan seurat sorvasivat jatkosopimuksen puheenjohtajalleen

Veikkausliigan seurat sorvasivat jatkosopimuksen puheenjohtajalleen

Matti Apunen jatkaa Veikkausliigan puheenjohtajana. Päätös asiasta tehtiin keskiviikkona 28. marraskuuta pidetyssä Jalkapalloliiga ry:n vuosikokouksessa.

Lue lisää
Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää
Pasojalle kahden vuoden jatkosopimus

Pasojalle kahden vuoden jatkosopimus

Kaudella 2013 JJK:n päävalmentajaksi noussut Juha Pasoja jatkaa kettuseurassa myös tulevat kaksi kautta.

Lue lisää
Liigacupin 2015 lohkojako sinetöity

Liigacupin 2015 lohkojako sinetöity

Jalkapalloliiga ry:n hallitus päätti torstaisessa vuosikokouksessaan Liigacupin 2015 lohkojaosta.

Lue lisää