Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Tommi Kari palaa JJK-paitaan

 

Tommi Kari palaa JJK-paitaan


2000-luvun keskisuomalaisen jalkapallohistorian tulisieluisin taistelija, JJK:n oma kasvatti ja Jyväskylän oma poika Tommi Kari palaa Kettupaitaan!

JJK:n ja samalla koko keskisuomalaisen jalkapallon uuden tulemisen symboliksi lukemattomilla maaleillaan ja aina yhtä peräänantamattomalla taistelullaan noussut Kari on solminut seuran edustusjoukkueen kanssa yksivuotisen pelaajasopimuksen. Tommi liittyy joukkueen harjoitusvahvuuteen välittömästi ja on mukana myös tulevan viikonlopun Suomen Cup -ottelussa.

27-vuotias hyökkääjä nousi jo nuorena mukaan JJK:n edustusjoukkueeseen ja oli ratkaisevassa roolissa seuran noustessa niin Ykköseen kaudeksi 2007 kuin Veikkausliigaankin kaudeksi 2009. Kettujen ensimmäisinä liigavuosina Tommin maalit pitivät seuran liigassa ja samalla pieni suuri mies valloitti yleisön sydämet puolelleen. JJK:n ja Tommin polut erkanivat vain hetkeksi vuosina 2012-13 kun Kari vietti kaksi kautta Päijänteen eteläpäässä FC Lahden riveissä – nyt kulttisuosikki on kuitenkin takaisin kotona!

”Tämä tuntui oikealta ratkaisulta – sydämessä”

Kari harjoitteli jo loppusyksystä JJK:n mukana mutta ehti käydä haistelemassa myös ulkomaiden tuulia niin Liettuassa, Puolassa kuin Indonesiassakin. Testileirit sujuivat hyvin ja pari tarjousta oli jo pöydällä niin Suomesta kuin ulkomailtakin, mutta lopulta sydän teki valinnan ja se oli selvä.

- Halusin takaisin Jyväskylään ja seuraan jota rakastan, jonka eteen oon valmis antamaan kaikkeni, Tommi kertoo lopullisen päätöksensä taustoja.

Kettuikoni tietää fanien lähes rukoilleen miehen paluuta omaan kasvattiseuraansa, mutta ei ota tästä paineita – tai no kyllä ottaa, mutta ainoastaan positiivisella tavalla.

- Hieno fiilis palata omaan seuraan ja aloittaa täällä työnteko. Tiedän et mulle on kaavailtu isoa tonttia, isoa vastuuta mutta tiedän myös et oon valmis sen vastuun kantamaan. Teen joka hetki nöyrästi duunia mut tavoite ei oo vaatimaton, haluun olla sarjan paras pelaaja ja nostaa JJK:n yhdessä takaisin liigaan, Kari kommentoi ja lisää heti perään leikkisästi:

- Mut junnut hei, älkää ottako tästä paineita!

- On mulle itellenikin tullut suoraa viestiä et aika moni halus mut takas Jyväskylään. Se on iso kunnia josta oon ylpee. Toisaalta tajuun et tuo kunnia pitää ansaita uudestaan joka hetki harjoituskentällä, joka hetki pelissä, jotta on aidosti sen arvoinen myös jatkossa, Tommi toteaa nöyränä.

Tommi oman edustusjoukkueuransa alkuaikoina

”Paljon, paljon lahjakkuutta”

Vasta 27-vuotiaana Tommi edustaa nykyisen kettulauman konkariosastoa yli sadalla liigaottelullaan ja JJK-paidassa takomillaan lähes 50 maalillaan. Millaisena Kari näkee nykyjoukkueen koostumuksen ja oman roolinsa siinä?

- Joukkue on nuori, mutta siinä on paljon, todella paljon lahjakkuutta. Meidän kokeneempien pitää jeesaa nuorukaisia kentällä, kopissa, kaikkialla niin hyvä tulee ja puristetaan yhessä ne timantit noista kolleista, Tommi kertoo terävästi.

Edellisen kerran JJK-paidassa esiintyessään nykyinen päävalmentaja Juha Pasoja oli vielä Tommin pelikaveri puolustuspäässä luutiessaan. Miltä Paso vaikuttaa nyt päävalmentajan pallilla?

- Mulla on hyvät fiilikset Pasosta koutsina. Pelaajana oli ehkä vähän hillitympi, mutta nyt valmentajana jakaa avoimesti ja auktoriteetilla näkemystään siitä miten futista pitää pelata. Ja se on hyvä, nautin siitä. Luottavaisin mielin lähdetään koko porukalla kauteen, todella onnellinen olo pukea jälleen päälleen oman seuransa pelipaita, Tommi päättää.

”Erittäin tervetullut hyökkäyspään täsmähankinta”

Tuoreelta pelaajahankinnalta juuri kehuja saanut päävalmentaja Pasoja hymähtää hyväntuulisesti Tommin luonnehdinnoille ja jatkaa samaan syssyyn.

- Tommissa tiedetään mitä saadaan – ja tässä tapauksessa se on ainoastaan hyvä asia. Johtava pelaaja joka tuo vauhtia, väriä ja vaarallisuutta jokaiseen tilanteeseen. Pystyy tarvittaessa pelaamaan useita eri pelipaikkoja hyökkäyksessä, aina laidalta keskustaan tai suoraviivaiseen kärkeenkin, Pasoja luonnehtii Tommin merkitystä joukkueelle.

JJK:n tiedotteesta / UrheiluJyväskylä


Takaisin edelliselle sivulle


JJK Jyväskylä ry - logo

JJK - 2013 Miesten edustusjoukkue

Pelaajat kaudella 2013

Ottelut kaudella 2013

Seuran tiedot - Seuran kotisivut


Tommi Kari

22.9.1986
Tiedot


Riihimäki ja Luoma jatkavat JJK:ssa - Heikkiselle sopimus

Riihimäki ja Luoma jatkavat JJK:ssa - Heikkiselle sopimus

JJK:n alakerran vahvistaminen jatkuu: Kettuvahti Aati Riihimäki ja laitapuolustaja Juho Luoma jatkavat JJK:ssa kaudella 2021. B-nuorten viime kauden maalivahti Joni Heikkinen liittyy niinikään sopimuspelaajien joukkoon.

Lue lisää
Vesa Stenroos palaa JyPK:n päävalmentajaksi

Vesa Stenroos palaa JyPK:n päävalmentajaksi

Jyväskylän Pallokerhon uudeksi seuran päävalmentajaksi on valittu Vesa Stenroos ja hän aloittaa tehtävässään 18.1.2021 alkaen.

Lue lisää
Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Näin pelataan kausi 2020 Miesten Ykkösessä ja Kakkosessa sekä Naisten Ykkösessä

Valtakunnallisista jalkapallosarjoista Veikkausliigan ja Kansallisen Liigan kauden 2020 aloitus ja pelitapa ovat olleet selvillä jo jonkin aikaa ja nyt myös Miesten Ykkösen ja Kakkosen sekä Naisten Ykkösen osalta asioissa on päästy ratkaisuun.

Lue lisää
Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliiga 2020 lähestyy päivä päivältä - pelataan muodossa tai toisessa

Veikkausliigan hallitus kokoontuu nyt viikoittain ja seuraa tiiviisti tilannetta. Veikkausliiga 2020 käynnistyy pian sen jälkeen, kun yleisötapahtumia on jälleen mahdollista järjestää.

Lue lisää
Veikkausliigan seurat sorvasivat jatkosopimuksen puheenjohtajalleen

Veikkausliigan seurat sorvasivat jatkosopimuksen puheenjohtajalleen

Matti Apunen jatkaa Veikkausliigan puheenjohtajana. Päätös asiasta tehtiin keskiviikkona 28. marraskuuta pidetyssä Jalkapalloliiga ry:n vuosikokouksessa.

Lue lisää
Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

Santeri Hostikka kuukauden pelaajaksi

FC Lahden Santeri Hostikka on valittu Veikkausliigan heinäkuun pelaajaksi. Kuukauden valmentajaksi on valittu FC Lahden päävalmentaja Toni Korkeakunnas.

Lue lisää