Käytämme evästeitä tarjoamamme sisällön ja mainosten räätälöimiseen, sosiaalisen median ominaisuuksien tukemiseen ja kävijämäärämme analysoimiseen. Jaamme myös sosiaalisen median, mainosalan ja analytiikka-alan kumppaneillemme tietoa siitä, kuinka käytät sivustoamme. Näytä tiedot
Sulje

Mikko Eskelisellä dramaattinen ulosajo Riihimäen SM-rallin aattona

 

Mikko Eskelisellä dramaattinen ulosajo Riihimäen SM-rallin aattona


Omalla testierikoiskokeellaan lauantaiseen Riihimäen SM-ralliin valmistautunut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen, 39, koki tuskaisia hetkiä menettäessään ralliautonsa hallinnan ja suistuessaan noin 160 kilometrin tuntinopeudesta ulos tieltä. Testierikoiskokeella sijainneen hypyn alastulossa Eskelisen ja kartanlukija Arto Kapasen ohjastaman auton peräpää hyppäsi spoorista ja kuljettajista tuli välittömästi matkustajia.

Kovavauhtisesta lumihankeen suistumisesta huolimatta niin Eskelinen kuin kartanlukija Kapanen sekä myös PrintSport Racingin omistama Mitsubishi Lancer Evolution ralliauto ovat kaikki kunnossa ja näin rata-autoilun vuosien 2008 ja 2009 sekä vuoden 2010 Suomi Cup rallisarjan mestari voi jatkaa tavoitteidensa saavuttamisesta kun lauantaina puolelta päivin SM Riihimäki rallin lähtölippu heilahtaa.

- Siinä en ehtinyt edes rakasta vaimoani ajatella kun hypyn alastulossa autoni keula osoitti hankea kohden. Vaikka ajauduimme ulos tieltä ja suistuimme syvälle hankeen niin onni onnettomuudessa oli se, ettei juuri sillä kohtaa ollut muuten tiestöä reunustaneita puita ja näin automme ei kärsinyt vaurioita, edellisen kerran tasan kolme vuotta sitten ralliautoilussa ulosajanut Eskelinen kertoo.

- Ainoat vahingot olivat henkisiä ja tuosta ulosajosta johtuen päähäni jäi hieman epävarma tuntuma kilvanajoon. Uskon kuitenkin, että tilanne on nollattu rallin lähtölipun heilahdukseen mennessä ja siten tulen tosissani ajamaan kärkisijoituksista, ralliautoilun SM-sarjan lisäksi Euroopassa GT-luokan ratakilpailuja myös tänä ajava jyväskyläläinen jatkaa.

Eskelinen ja Kapanen nähdään Riihimäen SM-rallin reitillä 13. kilpailijana. Kahdeksan erikoiskokeen rallin maalilipulle heitä odotellaan noin klo 19.

UrheiluJyväskylä


Takaisin edelliselle sivulle
Mikko Eskelinen hopealle historian ensimmäisessä Riihivuori Rallisprintissä

Kuluvana vuonna rallissa kohinalla kansalliseen kärkeen noussut jyväskyläläinen Mikko Eskelinen taituroi toiseksi nopeiten Suomen rallihistorian ensimmäisen kerran Muuramen Riihivuoressa ajetussa kovavauhtisessa rallisprintissä.

Lue lisää